Youtube YOUTUBE
Facebook FACEBOOK
EFT PRISPEVKI

Vodeno tapkanje EFT - Osamljenost

Katja D. Katja D.
Datum 26.12.2021
DOMOV > EFT PRISPEVKI > VODENO TAPKANJE EFT - OSAMLJENOST

Občutek osamljenosti ni odvisen od tega, koliko ljudi nas obkroža. Človek je lahko sam, pa se ne počuti osamljenega, ali pa je obdan z množico in čuti praznino,  


Osamljenost ni samota. Lahko ste namreč sami in se počutite izpolnjene, srečne, vesele. Samota je lahko pomirjajoča in sproščujoča, takrat ko si jo želimo in jo potrebujemo. Ko smo sami po lastni izbiri, se počutimo udobno, sproščeno in zadovoljno. Po drugi strani pa osamljenost povzroča neprijetne, neudobne občutke,  tesnobo, žalost, občutke praznine, napetost, nemir in močno željo po stiku z drugimi.  Osamljenost je notranji  občutek praznine, nepovezanosti, nesprejetosti, ničvrednosti, pomanjkanja kontrole in varnosti.   


Ker smo ljudje med sabo različni, različno doživljamo tudi občutke osamljenosti. Če vas prevevajo našteti občutki, lahko poizkusite s tapkanjem. Ker s tapkanjem lahko umirimo pretirane čustvene reakcije, lahko s tapkanjem znižamo in umirimo tudi občutek osamljenosti. Ko znižamo intenzivne občutke, se nehamo vrteti v krogu negativnih misli in pokažejo se nam nove možnosti.



By Katja Drobež


PIŠITE MI
Z veseljem vam bom odgovorila
IME IN PRIIMEK
EMAIL NASLOV
SPOROČILO
EFT PRISPEVKI
Moji prispevki
© Copyright 2019 Energe d.o.o.